woensdag 28 maart 2012

Revit 2013, wat is er nieuw?

Deze week is door Autodesk de nieuwe productlijn uitgebracht. Ook van Revit is een nieuwe versie verschenen. Op basis van het overzicht met nieuwe features verwacht ik dat het weer een mooie update is, met de volgende zaken als belangrijkste verbeteringen:
  • verbetering van de trappen en railingen functie!
  • "realtime" renderen binnen Revit
  • een App Store voor add-ins en andere content
Ik hoop binnenkort te kunnen gaan testen en dieper in te kunnen gaan op de vernieuwingen. Kun je niet wachten op een review, dan raad ik je aan het (Engelstalige) blog van David Light te bekijken.

zondag 11 maart 2012

Profiel instellen t.b.v. doorsnede vloer

Onlangs wees een collega me op een functie die ik nog niet eerder had gezien. Helemaal vreemd is dat niet, want de optie is best goed verstopt. Het gaat om de mogelijkheid om bij een floor een profile te koppelen aan een laag van de vloeropbouw, zoals de doorsnede van een kanaalplaatvloer of een geprofileerde dakplaat.

Underlay en view range

Komt het je bekend voor dat een underlay niet wordt weergegeven zoals je verwacht, dan heb ik hier een aantal tips voor je.
Om te beginnen moet je weten wat Revit op de achtergrond doet om een view op te bouwen: in beginsel worden alle elementen die geheel of gedeeltelijk binnen de ingestelde view range vallen weergegeven. Echter, wanneer een element zich achter een andere bevindt, zal deze worden afgedekt. Zo zul je de wanden van een ondergelegen verdieping niet zien, wanneer een vloer het zicht daarop wegneemt. Door met de muis een kader te trekken kun je deze 'onzichtbare' wanden onder de vloer wel selecteren, een bevestiging dat ze wel degelijk in de view aanwezig zijn. *)