woensdag 15 augustus 2012

Stramienen met gelijke nummers

Door Revit wordt niet geaccepteerd dat aan Grids identieke nummers worden toegekend. Op zich een goede zaak, want om spraakverwarringen te voorkomen moet elk stramien uniek zijn. Toch zijn er situaties te bedenken waarin Revit net iets te star is met de nummering van Grids. Zo'n situatie is bijvoorbeeld een project met meerdere bouwdelen. Je wilt dan per bouwdeel de stramienen kunnen nummeren om het geheel overzichtelijk te houden. Hoe zorg je ervoor dat Revit hierin meegaat?

Om te beginnen kun je natuurlijk domweg de letter van het bouwdeel aan het stramien-nummer vooraf laten gaan; je krijgt dan voor bouwdeel A de stramienen A-1, A-2, A-A, A-B, enz. Dit leest echter niet lekker en bij veel stramienen loopt tevens je bolletje vol. Het is dan ook gebruikelijk om het bouwdeel in een apart bolletje aan het stramien te hangen (zie afbeelding). De letter van het bouwdeel is dan echter een aparte parameter en voorkomt daardoor niet dat een stramien-nummer slechts éénmaal mag voor komen.

donderdag 2 augustus 2012

Autodesk stelt studentenversie beschikbaar bij werkloosheid

Zit je zonder baan en wil je je kennis van Autodesk software vergroten? Dan kun je voortaan gebruik maken van het Autodesk Assistance Program. Je krijgt daarbij de beschikking over volledig werkende software, opleiding, ondersteuning en de mogelijkheid tot voordelige certificering. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om software met korting aan te schaffen op het moment dat je voor jezelf begint of wanneer je opnieuw in dienst treed (de korting geldt dan voor je nieuwe werkgever).


Met de huidige vraag naar kundige Revit-tekenaars kan ik je zeker aanmoedigen om je voor dit programma aan te melden in het geval je je baan verliest of bent kwijt geraakt. Succes!


http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=15452228&siteID=123112&goback=%2Egde_2669081_member_138567111

http://students.autodesk.com/?nd=assistance_landing