dinsdag 20 november 2012

Revisies bijhouden

Om inzicht te geven in de wijzigingen die in het ontwerp zijn doorgevoerd sinds de laatst verstrekte versie is het noodzakelijk om dit op je sheets duidelijk aan te geven. In een 2D pakket was dit relatief eenvoudig te bewerkstelligen door vanaf het moment dat je een set hebt verstrekt bij iedere wijziging een wijzigingspijl te plaatsen. Bij het wijzigen van een 3D-model is dit echter minder overzichtelijk: wanneer je immers vanuit een plattegrond een kozijn opschuift is ook iedere gevel en/of doorsnede gewijzigd waarop dit kozijn zichtbaar is. De kans dat je een wijziging vergeet aan te duiden in één of meer views is dan ook zeer reëel.

maandag 19 november 2012

Revit en Windows 8

Hoewel ik persoonlijk geen reden zie om over te stappen naar Windows 8, zal het steeds lastiger worden om bij de aanschaf van een nieuw workstation deze zonder dit nieuwe besturingssysteem te laten leveren.

Maar let wel op: Autodesk heeft nog niet alle producten getest met Windows 8. Op de onderstaande pagina kun je vinden welke producten wel werken; vooralsnog staat Revit daar echter niet tussen.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=19048377&linkID=9240617


Dat wil overigens niet zeggen dat Revit helemaal niet zal werken op Windows 8. De kans is echter aanwezig dat op onverwachte momenten een fatal error optreedt. En wie weet wordt op dat moment ook niet gevraagd of je een recovery-file wilt opslaan, waardoor een deel van je werk verloren gaat. Voor een professionele omgeving is het dus raadzaam om even te wachten tot er officiële ondersteuning van Autodesk is.