dinsdag 18 november 2014

Revit bug bij printen van boekjes

Bij het printen van meerdere pagina's naar een enkele pdf lijkt Revit soms in een loop terecht te komen. Als het boekje gereed is, begint Revit weer van voor af aan en spuugt het boekje er uiteindelijk net zo vaak uit als het aantal pagina's dat het bevat. Bij het printen van een detailboekje met 50 pagina's betekent dat dus dat Revit 50 keer die 50 pagina's gaat afdrukken. En dat duurt lang, heel lang. Je kunt een printopdracht annuleren, maar dat moet je dan wel 49 keer doen. En ook dat duurt lang.



Deze bug blijkt al een tijdje bekend te zijn. Op het support-forum van Autodesk zelf vond ik een topic uit 2011 waarin dit probleem wordt besproken. Een oorzaak is ook bekend:
De bug doet zich voor als je op het moment dat je naar het printmenu gaat, niet in een printbare view zit. Dus heb je als laatste geklikt in de Project Browser, of heb je een Schedule open, dan gaat het mis.

De oplossing ligt ook voor de hand:
Zorg voordat je gaat printen dat je een view of sheet open hebt en klik een keer ergens in het werkveld. Ga dan pas naar het printmenu (via het Revit-menu of Ctrl+P).

gevonden op:
Autodesk Community