maandag 11 april 2016

Bibliotheekbeheer: family backup files beperken

Vorige week liet ik zien hoe je met Windows Batch scripting eenvoudig een map met families kunt opschonen door de backups te verwijderen. Nu je map eenmaal netjes is, wil je natuurlijk voorkomen dat het snel weer een rommeltje wordt.

Stel in hoeveel backups bewaard moeten blijven
Als je kiest voor Save As > Family krijg je een venster waarin je de bestandsnaam en bestandslocatie kunt kiezen. Behalve de knoppen Save en Cancel, tref je daar ook een knop Options. Door hierop te klikken krijg je een venster waarin je het aantal backups kunt instellen. Hoe lager je het zet, hoe minder vervuiling je uiteraard zult zien in je bibliotheek. Het minimum aantal is 1. Het maximum is, speciaal voor de paranoïde medemens, 999(!).





Let op!
Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de backups niet voor niets worden aangemaakt. Een foutje is snel gemaakt en dan ben je blij als je nog een stap of 2 terug kunt. Zoek dus naar een goed evenwicht tussen een schone bibliotheek en voldoende backups! Mocht je echt paranoïde zijn, dan kun je het aantal instellen op het maximum van 999 (!) backups per family.

Instellen voor elk bestand
Het aantal backups stel je in voor het bestand dat je op dat moment opslaat. Mocht je het standaard aantal te hoog vinden, dan kun je het in je (family) template aanpassen. Revit zal dan van alle families die je daarna aanmaakt op basis van de aangepaste template het gewenste aantal backups aanmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten