woensdag 25 januari 2012

Chatroom voor Revit-vragen

Als je ergens tegenaan loopt met Revit zul je je waarschijnlijk eerst wenden tot de help-functie en je collega's. Vind je daar geen antwoord op je vraag, dan is meestal Google je vriend. Toch kan het best veel tijd kosten om je weg te vinden in de talloze forums en weblogs, vooral als je wat moeite hebt met vreemde talen.

Daarom heb ik vanaf nu een nieuw onderdeel toegevoegd aan mijn website: een chatroom waar je in het Nederlands je vragen kunt stellen. Het succes daarvan zal vooral van jullie als lezers afhangen. Hoe meer mensen er gebruik van maken, hoe groter de kans is dat er iemand online is om je vraag te beantwoorden. Vooral wanneer mensen bereid zijn om tijdens zijn werk een browser-scherm open te houden met de chatroom daarin geopend, dan zal het een succesvol en snel medium kunnen zijn om een antwoord te krijgen op je vragen.


Het is nu nog erg primitief opgezet. Je kunt geen account aanmaken, dus je moet steeds opnieuw een naam intypen waaronder je wilt chatten. Ook heb ik geen mogelijkheid om te modereren (om technische redenen, maar ook omdat ik niet 24/7 naar het scherm kan gaan staren. Daarom doe ik hierbij een beroep op jullie fatsoen om het netjes en on-topic te houden. Heb je de ervaring dat dit niet door iedereen wordt gerespecteerd, dan hoor ik dat natuurlijk graag.


Hopelijk biedt deze chatroom je een extra handvat om nog beter te kunnen werken met Revit. Als je via deze weg inderdaad snel hulp of antwoord hebt kunnen vinden, zou ik het leuk vinden om dat ook van je te horen!

2 opmerkingen:

  1. Oblique section, at right angles to family / Schuine section, haaks op een family: Vervolgens ook kunnen maatvoeren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Anoniem, je vraag is me niet geheel duidelijk, dus ik hoop dat mijn antwoord enig hout snijdt. Wanneer een view exact haaks is op een family, zou je in staat moeten zijn om te kunnen maatvoeren. Als dat niet lukt, is er waarschijnlijk toch sprake van een kleine verdraaiing. Kleine verdraaiingen zijn eigenlijk overal funest voor maatvoering, want als in een plattegrond twee elementen nét niet evenwijdig aan elkaar geplaatst zijn, zal het al niet meer lukken om de onderlinge afstand te maatvoeren. Probeer daarom (indien mogelijk) hoeken numeriek in te voeren en niet met de muis te snappen.

      Verwijderen