donderdag 26 januari 2012

eTransmit for Revit - archiveren en verzenden van projecten

Eergisteren schreef ik over Project Vasari, een ontwerp- en analysetool van Autodesk Labs. Vandaag wil ik een andere tool bespreken die afkomstig is uit deze proeftuin van Autodesk: eTransmit for Revit.


Wanneer je een fase hebt afgerond of wanneer je een grote wijziging in het ontwerp moet gaan doorvoeren maar de oude 'voor het geval dat' wilt bewaren maak je doorgaans een kopie van je model naar een archiefmap. Zeker wanneer je veel modellen en dwg's hebt gelinkt aan je project en je ook nog eens werkt met worksharing, kan dat nog best lastig zijn. Voor je het weet vergeet je een gelinkt bestand, is de kopie de koppeling ermee kwijt of nog erger: iemand opent later de kopie zonder deze los te koppelen van de central, wijzigt iets, synchroniseert en verknald daarmee het actuele model. Dat kan en moet eenvoudiger, dachten ze waarschijnlijk bij Autodesk Labs.


eTransmit for Revit is een add-in waarmee je een knop krijgt om je model op een andere locatie op te slaan, vergezeld van alle daarin voorkomende gelinkte bestanden, direct losgekoppeld van je central file. Daardoor zijn deze bestanden eveneens eenvoudig te verzenden (naar bijvoorbeeld een constructeur of installateur). Ook kun je het gearchiveerde of geëxporteerde bestand met een gerust hart openen.


Zoals ook bij Vasari: het is een bèta-product en kan dus hier en daar bugs bevatten. Eén daarvan is dat de gearchiveerde bestanden niet correct geopend worden wanneer je erop dubbelklikt vanuit Windows Verkenner. Openen via het "File > Open" menu in Revit werkt wel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten