woensdag 18 januari 2012

Balustrade met panelen

De mogelijkheid om een paneelvulling op te nemen in een railing is behoorlijk beperkt. Het grote probleem daarbij is namelijk dat de breedte van het paneel een vaste waarde kent en dus niet afhankelijk is van de lengte van de railing. Daardoor zal aan het begin of einde van de railing een gat ontstaan waar geen paneel meer past. Alleen wanneer je zelf van tevoren uitrekent hoe breed het paneel moet zijn in die specifieke situatie en daar een aparte railing-type voor aanmaakt, dan is er enigszins mee te werken.


Totdat Autodesk deze beperking heeft weggenomen (en niemand weet wanneer dat zal gebeuren), zijn er verschillende workarounds te bedenken om het gewenste resultaat te krijgen.



De snelste en meest eenvoudige workaround is het tekenen van de railing als een curtain wall. Je kunt daarbij de panelen veel flexibeler vormgeven, balusters en leuningen toevoegen als mullion en zelfs complexe vormen maken om bijvoorbeeld een trapboom te kunnen volgen langs de bordessen en kwarten.


Een andere mogelijkheid is het handmatig modelleren van de balustrade via "Component > Model In-Place". Dat is tijdrovend, maar je kunt wel gedetailleerder werken. De keuze zal afhangen van de behoefte aan detail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten