dinsdag 24 januari 2012

Studentenversies van Autodesk-software

In de tijd dat ik zelf nog op school zat (oei, zo klink ik wel heel oud...) was er nog geen studentenversie beschikbaar van Autocad en waren we aangewezen aangewezen op de computers op school om ermee te leren werken. Veel studenten wisten gekraakte versies te achterhalen om die thuis te installeren (persoonlijk zou ik dat natuurlijk nooit doen). Hoewel illegaal, heeft het Autodesk geen windeieren gelegd, want dankzij deze verspreiding van illegale/gekraakte versies wist elke student de weg in Autodesk software.


Misschien bestaat het al langer, maar ik kwam er zojuist pas achter dat Autodesk nu ook studentenversies beschikbaar stelt van (bijna?) alle software die ze maken. Deze versies beschikken over de volledige functionaliteit die de normale versies hebben, maar bij het afdrukken wordt een banner toegevoegd, waardoor deze niet geschikt is voor professioneel gebruik. Je hoeft daardoor als student je software niet langer te zoeken op louche met malware besmette websites. Het enige dat je hoeft te doen is een gratis account aanmaken op de website van de Autodesk Education Community. Vervolgens kun je via deze website de software downloaden.
Mocht je trouwens als professional ook thuis met Revit willen kunnen oefenen en/of werken, neem dan even contact op met degene die bij jouw bedrijf de licenties beheert. Voor elke licentie waarvoor ook een jaarlijkse subscription is afgesloten mag Revit namelijk een tweede keer worden geïnstalleerd ten behoeve van thuiswerk of thuisstudie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten