woensdag 19 juni 2013

Autodesk Formit: ontwerpen op de iPad, uitwerken met Revit

Vandaag (nou ja, technisch gezien gisteren) is versie 4.0 van de iPad app FormIt uitgebracht door Autodesk. Deze update brengt opnieuw een aantal verbeteringen met zich mee en ik vind het toch eens de moeite waard om op deze plek wat over de app te vertellen.




De eerste versie werd ongeveer een half jaar geleden uitgebracht; op 11 december 2012 om precies te zijn. Het is een applicatie waarmee je op een SketchUp-achtige wijze kunt ontwerpen op een iPad, waarbij je de mogelijkheid hebt om satelietbeelden van Google Maps als onderlegger te gebruiken. Met je vingers teken je vlakken, trekt deze omhoog tot een volume en kneed het geheel tot je de gewenste vorm hebt gemaakt. Op de volumes kun je texturen plakken en zo kom je al pratend met de klant tot een presentabel model van jouw visie voor de door hem gewenste woninguitbreiding, nieuwe kantoor of meubel.

Naast het feit dat het op informele wijze ontwerpen met een iPad app wellicht beter aansluit bij het karakter van sommige acquisitiegesprekken, heeft FormIt misschien nog wel een groter meerwaarde in de aansluiting op de andere software van Autodesk. Alle modellen die je met FormIt maakt worden namelijk gesynchroniseerd met 'de cloud': Autodesk 360. Daar wordt het bestand door de servers van Autodesk omgezet naar een *.rvt bestandsformaat. Oftewel: het bestandsformaat van Revit en Vasari. Dus nadat je 's avonds bij de klant aan de keukentafel hun wensen hebt gevisualiseerd, kun je de volgende ochtend zo verder met je vertrouwde pakket om het verder uit te werken.



Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op http://autodeskformit.com/ voor uitleg, voorbeelden en video's. Wil je het zelf eens uitproberen? Geen probleem, de app is helemaal gratis te downloaden in de App Store!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten