dinsdag 25 juni 2013

Review Warnings

Het Warnings venster is een belangrijk hulpmiddel om te zorgen dat je model in orde blijft. Er worden in dit scherm knelpunten in je model aangegeven die kunnen zorgen voor verkeerde berekeningen, foutmeldingen bij wijzigingen en zelfs "fatal errors". Het is dus zaak om deze knelpunten zo snel mogelijk weg te werken.



Soorten knelpunten
Via Manage > Inquiry > Review Warnings kom je in het menu met een opsomming van alle knelpunten in je model. Veel voorkomende knelpunten zijn:

  • overlappende elementen
  • elementen die net niet evenwijdig lopen aan de X, Y of Z-as
  • meerdere gelijke elementen op exact dezelfde positie
  • conflicten tussen openingen en aansluitende wanden
  • dubbele merken
  • trappen die niet voldoen aan de voorwaarden van het traptype


Vanuit het menu kun je de elementen die een knelpunt veroorzaken in je model laten oplichten, zodat je het knelpunt kunt wegnemen. Klik hiervoor op de omschrijving van een element en vervolgens op Show. Het betreffende element zal nu in het model oplichten. Als je een keer naast het Review Warnings venster klikt, kun je scrollen om in- en uit te zoomen. Heb je gezien wat het knelpunt is, dan kun je het venster sluiten en het knelpunt wegnemen.

Handig
Als je veel knelpunten hebt, zul je je al snel gaan irriteren aan het feit dat je het venster steeds moet afsluiten om iets op te lossen en voor de volgende melding weer moet openen. Dat kan gelukkig makkelijker. Vanuit het Review Warnings venster kun je een export maken. Ze worden dan opgeslagen in HTML-formaat, wat je met iedere browser kunt openen.



In de export worden naast de error message ook de workset, family, type en element-ID getoond. Deze laatste kun je selecteren en kopiĆ«ren. Naast de Review Warnings knop vind je onder Manage > Inquiry > Select by ID de mogelijkheid om de gekopieerde code te plakken en het element te tonen.

Combineer je dit met de Add-in Auto Section Box van COINS, dan wordt je helemaal vrolijk ;-).

Stabiliteit van je model
Zoals gezegd kan een fatal error het gevolg zijn van slecht gemodelleerde onderdelen. Helaas voor dit verhaal heb ik momenteel geen voorbeeld waarmee ik dit kan laten zien, maar ik adviseer je om me om m'n blauwe ogen te geloven ;-) Netjes modelleren verkleind de kans op crashes. 

Samenwerking
Voor het uitvoeren van sommige analyses, zoals het uittrekken van hoeveelheden (zowel binnen Revit als via een export naar andere software) is het noodzakelijk om sommige soorten knelpunten volledig weg te nemen om betrouwbare resultaten te krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten