dinsdag 17 januari 2012

Presenteer je Revit-model met Showcase

Sinds Autodesk de Building Design Suites heeft geïntroduceerd, is het een stuk voordeliger om gebruik te maken van aanvullende software die je werk een stukje makkelijker, mooier en leuker maken. Zo maakt Autodesk Showcase onderdeel uit van deze software-pakketten, waarmee je een tool in handen krijgt om je Revit-model te laten presenteren door iemand die nog nooit met Revit heeft gewerkt.



Showcase is qua bediening veel intuïtiever dan Design Review, geeft de materialen mooier weer en heeft als klap op de vuurpijl de mogelijkheid om met een simpele druk op de knop te schakelen tussen de design options uit het Revit-model. Verder kunnen tijdens de presentatie nog texturen worden vervangen, maar je kunt ook van tevoren binnen Showcase verschillende texturen verwerken in materiaal-opties.


Het komt in de buurt van de eerder door mij aangehaalde Twinmotion software waarbinnen realtime kan worden gerendered. De mogelijkheden zijn nu nog wat beperkt, maar je kunt het model al draaien en er doorheen lopen terwijl de beelden live worden gerenderd. Het zou zomaar kunnen dat Autodesk het voor elkaar weet te krijgen om de achterstand snel in te halen, zodat we geen software van derden meer nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten